Didysis Getsbis

Didysis Getsbis

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Leidykla: Obuolys
Informacija
  • Metai 2020
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 320
  • ISBN 9786094840159

Knygos „Didysis Getsbis“ aprašymas

Šis kūrinys – tai nemirštanti klasika, visų laikų šedevras, kurį parašęs autorius Francis Scott Fitzgerald yra laikomas vienas ryškiausių XX a. JAV kūrėjų. 

Knygoje „Didysis Getsbis“ yra vaizduojamas XX a. JAV aukštuomenės gyvenimas, tuštybė, amerikietiškos svajonės siekimas, lūkesčiai, vakarėliai, prabanga, blizgesys, turtai. Pasak kritikų, nors šis kūrinys pernelyg neanalizuoja žmogaus jausmų, gyvenimo prasmės ir nėra morališkai teisingas, kaip kad mes esame įpratę, „Didysis Getsbis“ paprasčiausiai yra nenuginčijamas šedevras, aktualus bet kurio laikmečio skaitytojui. 

Šio romano centre – paslaptingasis trisdešimtmetis Džėjus Getsbis, kurio namuose kiekvieną dieną vyksta triukšmingi vakarėliai bei svečiuojasi turtingi žmonės. Tiesa, Getsbio širdis užimta – jis myli žavingąją Deizę Bjukenen, kuri kadaise buvo pažadėjusi laukti į karą išvykusio Džėjaus, bet galiausiai susituokė su turtuoliu. Nepaisant to, Getsbis yra pasiruošęs bet kokia kainą susigrąžinti mylimąją, tačiau ar tai bus paprasta?

Autorių knygai įkvėpė jaunystės romanas, kurį F. S. Fitzgeraldas užmezgė su visuomenininke Ginevra King, ir audringi vakarėliai Long Ailendo šiaurinėje pakrantėje 1922 m. Persikėlęs į Prancūzijos Rivjerą, 1924 m. F. S. Fitzgeraldas baigė rašyti romano juodraštį. Jis pateikė jį redaktoriui Maksvelui Perkinsui, kuris įkalbėjo F. S. Fitzgeraldą peržiūrėti kūrinį per kitą žiemą. Atlikęs pataisymus, F. S. Fitzgeraldas buvo patenkintas tekstu, tačiau liko dviprasmiškai nusiteikęs dėl knygos pavadinimo ir svarstė kelias alternatyvas.

Vos išleistas kūrinys nesulaukė itin didelės šlovės. Bestseleriu „Dydisis Getsbis“ tapo tik po kurio laiko. Tiesa, pagal šią istoriją iki pat šiol yra statomi spektakliai, pjesės, netgi kuriami kompiuteriniai žaidimai bei kino ekranizacijos. Bene populiariausia jų, režisieriaus Bazo Luhrmanno 2013 m. pastatyta kino juosta su pagrindinį vaidmenį atlikusiu aktoriumi  Leonardo DiCaprio. 


Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti