Puikybė ir prietarai

Puikybė ir prietarai

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Leidykla: Obuolys
Autorius Jane Austen
Informacija
  • Metai 2020
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 491
  • Leidykla Obuolys
  • ISBN 9786094840890

Knygos „Puikybė ir prietarai“ aprašymas

Anglų literatūros klasika, 1813 metais pasirodžiusi rašytojos Jane Austen knyga „Puikybė ir prietarai“, iki šiol tituluojama viena populiariausių anglų kalba parašytų knygų.

Knyga „Puikybė ir prietarai“ pasakoja apie Anglijos provincijoje gyvenančią Benetų šeimą. Jie – gana kuklūs dvarininkai, nepasižymintys didžiuliais turtais ar ypatinga kultūra. Ponia Benet labiausiai rūpinasi tuo, kaip ištekinti savo penkias puikias dukteris ir šiuo rūpesčiu įkyriai dalijasi su vyru. Tačiau meilę rasti dukterims ne taip jau sunku.

Benetų kaimynystėje gyvenantis ponaitis Binglis – turtingas ir žavingas jaunikis. Vyriausiąją ir nepaprastai gražią Benetų dukrą Džeinę jis įsimyli iš pirmo žvilgsnio. Tačiau šiai meilei nelemta taip lengvai gyvuoti. Binglio seserys priešinasi brolio santykiams su Džeine, nes Benetų šeima joms atrodo pernelyg neturtinga ir stačiokiška. Geriausias Binglio draugas Darsis irgi nepalaiko jo meilės. Jis pats yra vienas geidžiamiausių jaunikių, turtingas, santūrus vyras. Ironiška, bet jis įsimyli kitą Benetų dukterį Elizabetą. Tačiau ši nusiteikusi prieš turtingą ir jai dėmesį rodantį vyrą, nes yra įsitikinusi, kad būtent jis trukdo sesers ir Binglio santykiams.


Jausmų kovos, karštas jaunatviškas išdidumas ir sunkiai įveikiami išankstiniai nusistatymai. Kas turi įvykti, kad viskas pasibaigtų laimingai? Ar tai išvis įmanoma?


„Puikybė ir prietarai“ šmaikščiai, ironiškai pašiepia keistus, varžančius papročius, įsigalėjusius 19 a. visuomenėje. Tačiau knyga sulaukia didelio susidomėjimo net ir dabar, po daugybės metų. Santykių tema turbūt niekuomet nepraras savo aktualumo, o knygos universalumą užtikrina stiprių moterų portretai bei primenamos svarbiausios vertybės, kurios aktualios ir šiais laikais. Čia taip pat daug romantiško senesnių laikų žavesio – nedrąsios santykių pradžios, išpuoselėti dvarai, kuklios merginos ir pasitempę pagarbūs džentelmenai. Tačiau dar labiau žavi tos, kurios bent šiek tiek priešinasi įprastam vaizdui – drąsios, užsispyrusios ir savo nuomonę turinčios moterys.


Jane Austen (1775–1817) – anglų rašytoja.  Socialinės įžvalgos, meistriškai naudojama ironija ir graži bei sklandi pasakojimo kalba įrašė Jane Austen vardą ne tik į anglų, bet ir į pasaulio literatūros klasikos sąrašus. Jos kūryba paprastai skirstoma į ankstyvuosius kūrinius – „Trys seserys“ ir „Gražuolė Kasandra“ bei vėlyvuosius „Protas ir jausmai“, „Puikybė ir prietarai“, „Mansfildo parkas“, „Emma“.

 

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti