Batų vilkas

Batų vilkas

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Autorius Phil Knight
Informacija
  • Metai 2020
  • Viršelis Minkštas
  • Puslapiai 424
  • ISBN 9789949610747

Knygos „Batų vilkas“ aprašymas

1963-iaisiais su 50 dolerių pradiniu kapitalu įkurtos kompanijos metinės pajamos buvo 8 tūkstančiai dolerių, šiandien siekia 30 milijardų. NIKE ženkliukas – šuoras – visame pasaulyje yra labiausiai atpažįstamas prekės ženklas. Kompanijos sėkmė studijuojama prestižiniuose pasaulio universitetuose ir pripažįstama, jog tai ne tik verslas – tai kultūra. Tačiau jos kūrėjas, keturis dešimtmečius patikimai kompaniją valdęs Philas Knightas, sugebėjo išlikti mįsle. Jeigu ne vienas filmas, šiandien greičiausiai neturėtume šių atvirų, necenzūruotų, su gera humoro doze ir be pasipūtimo parašytų prisiminimų – istorijos apie tai, koks impulsas stūmė aistringą bėgiką įkurti dinamišką, iššūkių nebijančią kompaniją. Pasakojimo, su kokiomis siaubingomis kliūtimis jam teko susidurti, kaip jis išliko spaudžiamas negailestingų varžovų ir kaip subūrė ištikimų „kvėšų" šutvę, kuri kartu su juo per naktį tapo milijonieriais.

„Batų vilkas" – tai knyga apie tikėjimą beprotiška idėja ir neįveikiama sporto galia.

Pažįstu Philą Knightą nuo vaikystės, bet tikrai susipažinau su juo tik atsivertęs šią gražią, sukrečiančią, intymią knygą. Taip pat ir su Nike. Didžiavausi dėvėdamas jos sportinę aprangą ir avalynę, tik nesupratau, kokia nuostabi atradimų, išlikimo ir triumfo saga slypi už kiekvieno šuoro. Atviri, linksmi, pilni įtampos, gražiai parašyti – tai memuarai tiems, kurie myli sportą, bet pirmiausia tai knyga žmonėms, mėgstantiems skaityti memuarus.

Andre Agassi

Nike įkūrėjo Philo Knighto memuaruose glaudžiai susipina asmeninės mintys, patirtys ir įvairiausios verslo pasaulio subtilybės, tačiau čia nerasite konkretaus atsakymo, ką reikėtų daryti, kad beprotiška idėja taptų sėkmės istorija. Prisiminimų skaitytojas ilgainiui supranta, jog Nike – ne tik sporto prekių gamybos įmonė. Tai gyvenimo būdas, išskirtinis mąstymas, pergalių siekimas ir noras būti geresniam, nei buvai vakar. Kiekvienas žmogus čia ras įkvėpimo ir motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų, nebijoti kylančių trikdžių. O juk kartais kelias į sėkmę prasideda būtent nuo nedidelio padrąsinimo, gal ir visai neatsitiktinai sutampančio su Nike šūkiu: Just Do It.

Airinė Palšytė

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti