Receptų, kulinarinės knygos
Lietuvių tauta mėgsta valgyti skaniai ir daug. Tačiau ne visada kreipiame dėmesį į valgomo maisto kokybę bei išskirtinį pateikimą bei į tai, kas geriausiai atitinka mūsų poreikius. Modernėjant Lietuvai, kinta ir dalies žmonių požiūris į valgymo kultūrą. Internetinėje parduotuvėje - išskirtinių knygų asorti, kurioje rasite modernių ir klasikinių kulinarinių patarimų kiekvienam skoniui.
Esta Galgatavičiūtė
Trečdalis pasaulyje užauginto maisto taip ir nesulaukia progos būti suvalgytas. Jis atsiduria sąvartyne. Planetoje turime pakankamai maisto, kad išmaitintume 10 mlrd. žmonių, tačiau jį pasiekia toli gražu ne visi. Pagridinė to priežastis – mūsų neatsakingas vartojimas ir elgesys su nusipirktu maistu. Jo švaistymas prasideda dar ūkiuose, o baigiasi ..
Irina Koscelkovskienė, Inga Pupelienė
Metai turi 365 dienas ir tik 52 sekmadienius! Tik 52 šventadieniai, kai galime daugiau laiko praleisti su šeima: pramogauti, susėsti prie bendro stalo, pasidalyti savaitės džiaugsmais ir rūpesčiais, jaukiai ir neskubėdami pasimėgauti namuose pagamintais valgiais. „52 sekmadienio pietūs“ – tai šventadienių valgiaraštis visiems metams! Jame rasite da..
Ausra Burg
„Tea Stories: Japan“ – tai unikali kelionė po japoniškos arbatos istoriją. Sekdama giliai į arbatos pasaulį šaknis įleidusių herojų naratyvais, ji atskleidžia ne kiekvienam prieinamas japoniškos arbatos kultūros įdomybes. Ši istorija rutuliojasi Kioto ir Šidzuokos prefektūrose – svarbiuose Japonijos arbatos gamybos regionuose. Knygoje pasakojama ap..
Julija Steponavičiūtė
Virtuvė – tai erdvė, kurioje modelis, tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė Julija Steponavičiūtė pamiršta laiką, jaučiasi laiminga ir saugi. Kaip tik todėl šioje knygoje į gardžiausius receptus Julija įberia ir žiupsnelį asmeninės, be galo atviros bei nuoširdžios savo istorijos, kuria nori pasidalyti su skaitytojais. Ši istorija pasakoja apie paprast..
Jolita Bernotienė, Ingrida Jakubavičienė
Istorijos entuziastė Jolita Bernotienė ir istorikė Ingrida Jakubavičienė kviečia Jus susitikti su pirmąja nepriklausomos Lietuvos valstybės ponia – Sofija Smetoniene. Herojė prabils iš savo laiškų ir amžininkų atsiminimų, papasakos, kokia ji buvusi žmona ir mama, prezidento partnerė ir patarėja. Istorikai pridurs, kad taip pat ir visuomenės veikėja..
Jurga Jurkevičienė, Paulius Jurkevičius
Paulius Jurkevičius – politikos, gastronomijos temų apžvalgininkas, žurnalistas, knygų autorius, Italijos užsienio žurnalistų asociacijos „Associazione della Stampa Estera in Italia" narys. Buvo dienraščio „Lietuvos rytas" korespondentas Romoje ir Vatikane. Jo apžvalgos publikuojamos žurnaluose „Verslo klasė", „Veidas", žinių portaluose www.15min.l..
Dr. Mehmet Oz
Šioje knygoje daktaras Ozas rašo, kaip naudotis maisto galia normalizuojant svorį, norint tapti energingesniems ir kaip maitintis norint išvengti ar sergant širdies ligomis. „Gydantis maistas“ – patikimas sveikos mitybos vadovas ir laimingas bilietas į geriausią skaitytojo gyvenimo versiją. 21 dienos mitybos plane daktaras Ozas pateikia receptus sv..
Jamie Oliver
Jamie Oliveris – visų laikų geriausiai parduodamų receptų knygų autorius – grįžta su gardžiausiais valgiais, gausiais augalinės energijos. Šiais laikais dažnas iš mūsų dėl įvairių priežasčių (sveikatos, kainos ar planetos) kaip niekad stengiasi į savo racioną įtraukti daugiau daržovių. Neįtikėtinai lengvai paruošiami patiekalai, įkvėpti įvairi..
Rūta Staučytė
Tai patogi ir estetiška knyga, skirta mėgstamiausių jūsų patiekalų receptams – išmoktiems iš šeimos moterų, paveldėtiems iš giminės kulinarų, parsivežtiems iš kelionių, nugirstiems iš populiarių virtuvės šefų ar išbandytiems draugų vakarėliuose. Surašyti į šią knygą, jie visada bus po ranka ir padės kurti savos virtuve..
Indrė Trusovė
Nori sulieknėti, į savo ir šeimos racioną įtraukti daugiau sveikesnio, bet skanaus maisto? Manai, kad šie du dalykai nesuderinami? Pasinerk kartu su manimi į „Sveika ir gardu" pasaulį ir leisk Tau parodyti, kad viskas yra paprasčiau, nei atrodo.Indrė TrusovėPrieš beveik dešimtmetį atsiradęs sveikos gyvensenos tinklaraštis „Sveika ir gardu"&nbs..
Ilzė Jansonė
Knygos autorė teigia, jog kiekvienas veiksmas turi turėti tikslą, nes tikslo neturėjimas yra pražūtingas ir veikėjui ir jo darbui. Koks yra Jūsų žiemos atsargų ruošimo tikslas? Jeigu tik išrikiuoti stiklainių eiles su išsaugotais vaisiais, kas begali būti paprasčiau? Taip konservuodami užpilame viską formalinu ir džiaugiamės. Ilgai, amžinai džiaugi..
Ilzė Jansonė
Ši knygelė suteiks žinių apie šiuos (rabarbarus ir rūgštynes) beveik užmirštus gardumynus ir pavasario vitaminų šaltinius.Jansonės Ilzės sveikatinimo sistemos pagrindą sudaro sezoniniai augalai, uogos ir daržovės. Sunku įsivaizduoti mano pacientų valgiaraštį pavasarį be laukinių augalų salotų , sriubų, sulčių, be briedžiukų ir rabarbarų! Aš jų nega..
Ilzė Jansonė
Žmonės painioja sąvokas - organinės ir neorganinės rūgštys, ir išgirdę, kad organizmas perrūgštintas, o ta būsena vadinama acidoze (išvertus - apsinuodijimas neorganinėmis rūgštimis, kurios susidaro iš cukraus ir baltų miltų bei mėsos sultinių), bijo valgyti viską, kas natūraliai rūgštu. Tai didžiulė klaida.Visiškai priešingai. Acidozę likviduoja n..
Giedra Sadauskienė
Namie paruoštas maistas – geriausia dovana mažajam jūsų šeimos nariui. Pirmieji kūdikio metai yra pats palankiausias metas formuoti taisyklingos mažylio mitybos pagrindus, todėl aukštos kokybės naminis maistas ypač svarbus laimingoje vaikelio kūdikystėje. Knygoje gausu patarimų bei receptų įvairaus amžiaus kūdikiams &ndas..
Šiame rinkinyje pateikti 500 gardžių, nesudėtingų ir lengvai pagaminamų sriubų receptų. Kiekviename puslapyje rasite idėjų ir naudingų patarimų kiekvienos rūšies skaidriai, tirštai, trintai sriubai ir sultiniui pagaminti. Jei ruošiate įprastus savaitgalio pietus, įmantrų pirmąjį patiekalą, žiemą šildantį, o vas..
Daiva Dmuchovska,Vytautas Kandrotas
Kai atšyla oras, taip norisi išbėgti iš virtuvės! Imame kepsninę, statome prie namų ar lekiame į gamtą. O kodėl gi nepabandžius, susirinkus visas reikalingas priemones, sėsti į automobilį ir pasileisti po gražiausias Lietuvos vietas. Patirsite naujų įspūdžių ir malonumų – pamatysite, ko dar nematėte, pagaminsite, ko dar n..
Beata Nicholson
Mano vaikystė tikrų tikriausiai praėjo daržo lysvėje, mano močiutės ir tėvai augino įvairiausias daržoves, man jos visos pažįstamos iš savo žemės. Ši knyga yra mano meilės daržovėms atspindys. Pagrindinis mano tikslas buvo – daržovės skaniau, paprasčiau, įdomiau. Daržovių negali būti per daug, jomis turėtume gausinti virtuvės re..
Pasaulio virtuvė
Lietuviška virtuvė jums jau nuobodi, o patiekalai pernelyg įprasti? Vienas žinomiausių kulinarų pasaulyje Jamie Oliver jums išties pagalbos mentelę. Lengvai ir suprantamai Oliver papasakos apie britišką bei viso pasaulio virtuvę, tai, kas joje geriausio, tuo pačiu – naujai pateiks jau žinomus receptus. Jamie Oliver patarimai leis nesudėtingai perkelti visus skonius, skirtus tiek suaugusiems, tiek vaikams, į savo virtuvę. Jeigu jus domina įvairesnis ir nekasdieniškas maistas, kuris atrandamas siaurose tolimų valstybių bei egzotiškų miestų gatvėse ar turguose, jums puikiai pasitarnaus visiems gerai žinomo televizijos keliautojo Vytaro Radzevičiaus knyga „Pasaulio puodai“. Sakoma, kad kitą tautą lengviausia pažinti ragaujant vietinį maistą. Būtent tokius skonius ir rasite populiariausio Lietuvos keliautojo autorinėje knygoje.
Lietuviškas gomurys
Vienas didžiausių kulinarinių iššūkių - įprastą virtuvę paversti kitokia. Tai, kas mums yra geriausiai žinoma ir labiausiai pažįstama, nebūtinai turi išpildyti mūsų lūkesčius kas kartą. Beatos virtuvėje jūs būsite šiltai priimti ir rūpestingai bei žaismingai pamokyti įmantrybių, kurios padės kasdienį patiekalą paversti įdomesniu, skanesniu ne tik išrankiam moteriškam skoniui, bet kartais ne tokiai įmantriai vyriškai uoslei. Ne ką mažesnis iššūkis tenka ir tėvams, kurie nori vis kitaip pateikti vakarienę ar savaitgalio pusryčius vaikams. Tie, kas turi vaikų, visada yra dėkingi gaudami vis naujų, įdomių ir tuo pačiu paprastų receptų, skirtų gaminti vaikams. Žinomas televizijos veidas, kulinaras Alfas Ivanauskas drąsiai imasi šio iššūkio ir tiesia pagalbos ranką tėvams, nuolatos nerimaujantiems, kad jų vaikai būtų ne tik skaniai, sočiai, bet ir sveikai pavalgę.
Nauji skoniai
Žmogui kartais taip sunku atsisakyti to, kas įprasta ir išbandyti kažką naujo. Kulinarija – ne išimtis. Todėl maisto gaminimo srityje pristatome ir bene skaitomiausią tinklaraštininkę Lietuvoje – Agnę Jagelavičiūtę ir jos kasdienybę virtuvėje.
Kodėl pas mus?
Pirkite ar rezervuokite kulinarines ir receptų knygas online, mokėkite pigiau arba ieškokite mėgstamiausių autorių tarp vykstančių akcijų bei išpardavimų už dar geresnę kainą. Knygos – visų skoniui: tradicinė ir moderni virtuvė, konditerija, vegetariški patiekalai, veganiški, receptai žaliavalgiams, ir vyrams, ir moterims, ir vaikams. Skanaus!