Rimvydas Laužikas pristato pirmąją lietuvišką gastronomijos knygą
Sukurta: 04 01
Lietuvybės puoselėtojos Liudvikos Didžiulienės-Žmonos (1856–1925) knygelė „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ yra unikalus istorinis šaltinis. Tai –pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba. Ji parašyta dar XIX a. pabaigoje – išskirtiniu laikotarpiu, kai formavosi šiuolaikinė lietuvių tauta, buvo ruošiamasi atkurti Lietuvos valstybingumą.
Istorikas, Vilniaus Universiteto profesorius Rimvydas Laužikas pristato naujai atgimusią knygą ir pasakoja, kuo ji išskirtinė, ypatinga ir aktuali šiandien bei atsakanti į klausimą, kas yra ta lietuviška virtuvė?
Plačiau - pokalbyje su istoriku.