akcija
Žodžiai

Žodžiai

5,00€
Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Leidykla VAGA
Informacija
  • Metai 2021
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 232
  • ISBN 9785415026111

Knygos „Žodžiai“ aprašymas

„…pažinęs pasaulį per žodžius, aš dar ilgai laikiau žodžius pasauliu. Egzistuoti – reiškė turėti kur nors begalinėse žodžio lentelėse tam tikrą, nustatytą pavadinimą; rašyti – reiškė graviruoti jose naujas būtybes arba – ir tai buvo mano atkakliausioji iliuzija – gaudyti daiktus gyvais sakinių spąstais; jei aš išradingai suraizgysiu žodžius, daiktas įsipainios tarp ženklų ir bus mano.“
Jeanas Paulis Sartre – garsus XX amžiaus filosofas ir rašytojas, egzistencializmo filosofijos kūrėjas ir atstovas. Kūrybos pradžioje skaitytojus patraukęs taupia, būties pagrindus apmąstančia poza, vėliau kūryboje atradęs moralės, humanizmo, absurdo, gyvenimo prasmės, laisvės ir maišto temas.
„Žodžiai“ – tai autobiografinė apysaka, kurioje autorius aprašo pirmąjį savo gyvenimo dešimtmetį –  žavų, jaudinantį ir kiek liūdną. J. P. Sartre gimė iš augo knygų mylėtojų šeimoje, kartu su našle motina ir seneliais. Jau nuo mažumės autorius tyrė būties ir buities detales, apmąstė kalbos, žodžio ir knygos reikšmę žmogui ir visą tai sutalpino į šią knygą.
Skaitytojus pasitiks jaudinanti ir įdomi garsaus filosofo istorija. Besidomintiems būties, žodžio svarba žmogui istorija sukels teigiamų emocijų. O puikus J. P. Sartre savianalizės darbas nepaliks abejingų.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti