Aurimas Petrikas
„Mano kelionė virtuvėje prasidėjo dar vaikystėje. Pamačius, kaip mama ir močiutė buria tarp puodų ir keptuvių, manyje sukirbėjo tas keistas jausmas, kuris nesiliauja kutenti iki šiol. Skyriau savo gyvenimą kulinarijai. Fanatiškai.”
Aurimas Petrikas – virtuvės šefas ir maisto fotografas, degantis noru išsiskirti iš kitų bei užkrėsti kaitinančia aistra maistui. Kulinarinėje knygoje „Receptai žmogaus, kurio niekas nežino“ sudėti receptai yra visiškai originalūs, nė vienas jų nenukopijuotas iš interneto platybių ar kitų šaltinių. A. Petriko idėjos – kiekvienam įkandami eksperimentai su cinkeliu, gimę mažoje namų virtuvėje.
Biografija
• Virtuve susidomėjo, būdamas 12-13 metų.
• Tinklaraščio „SkanumynasGardumynas“ įkūrėjas.
• Dirbo „Mesje Skonis“, „Sushi Express“, „Les Bulles“, „Piatto“, „Oro maistas“, „Fisheria“, „Nüman”.
• Svajoja atidaryti kepyklėlę, kurioje būtų kepama „Meilė“.
• 2022 m. išleido kulinarinę knygą „Receptai žmogaus, kurio niekas nežino“.
Kūrybos bruožai
A. Petriko kulinarijos knyga „Receptai žmogaus, kurio niekas nežino“ susideda iš puslapių, apšlakstytų jausmu, pagardintų kūrybingais, paprastais ir polėkio kupinais receptais. Pastarieji yra unikalūs, nekopijuoti iš interneto platybių ar kitų šaltinių. Pats autorius teigia, kad leidinys įkvėps ir maisto gaminimo entuziastus, ir pradedančiuosius: „Ar dažnai gamini? Jeigu atsakei „taip“, tuomet turi 61 priežastį atversti knygą, jeigu atsakei „ne“, tada turi 61 priežastį pradėti gaminti!”