Gražina Gum
„Mano knygos skirtos visiems, norintiems sužinoti, kaip paprastai ir lengvai įgyti daugiau energijos, sustiprinti imunitetą, išlikti jaunatviškiems. Atskleidžiu paslaptis, kaip mityba, gyvenimo būdas gali padėti tapti sveikiems ir laimingiems.”
Gražina Gum – rašytoja, sveikos mitybos ekspertė, medikė, lektorė, augalinės/detoksikacinės mitybos žinovė. Maisto ruošimo subtilybių G. Gum mokėsi iš garsių virtuvės šefų JAV. Buvo įkūrusi 2 veganiško/augalinio maisto restoranus. Veda stovyklas-mokymus „Detox atostogos“, rengia paskaitas, organizuoja susitikimus su žymiais Lietuvos bei užsienio žaliavalgiais. Išleido tokias knygas kaip „Restartas“, „Superdesertai“ ir bestseleriu tapusią V. Kulvinsko knygą „Kaip išlikti XXI amžiuje“.
Biografija
• JAV mokėsi maisto gaminimo paslapčių iš žinomų virtuvės šefų.
• Nuo 2007 m. toliau tobulina augalinės mitybos ruošimo įgūdžius.
• Buvo dviejų augalinio ir veganiško maisto restoranų įkūrėja.
• Organizuoja susitikimus su garsiais žaliavalgiais, paskaitas, stovyklas, mokymus.
• 2012 m. išleido pirmąją žalio maisto receptų knygą. Lietuvoje „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.
Kūrybos bruožai
G. Gum ruošia sveikos mitybos knygas. Pavyzdžiui, „Superdesertuose“ autorė įrodo, jog galima pagaminti nepaprastai gardžius desertus iš paprastų gamtos užaugintų produktų. Reikia tik gebėti juos derinti ir suteikti vis kitokią išvaizdą, tekstūrą, skonį.
Tuo tarpu „Restartas“ – tai savaitinis, subalansuotas mitybos planas. Jis kiekvieną dieną papildys jūsų energijos išteklius ir garantuos gerą nuotaiką, skatins naujus sveikus įpročius ir ištirpdys nereikalingus kelis kilogramus!