Skonis: maistas mano gyvenime
Naujausia pasaulyje pripažinto italų kilmės aktoriaus ir maisto fanatiko Stanley’io Tucci knyga „Skonis“ – intymūs, sąmojingi ir žavingi gyvenimo, kuris sukasi apie virtuvę ir maistą, memuarai.
Knygų tinklaraštininkės dalinasi savo nuomonėmis apie šią VAGA leidyklos knygą:
Knyga pilna meilės gyvenimui ir maistui... Su dideliu atsidavimu autorius aprašo savo gyvenimo tarpsnius ir kaip keitėsi požiūris į vartojamą maistą ir gyvenimą.
Nežinau, bet skaitant ir šią knygą, sugebėjau apsiašaroti...rašytojo susidūrimas su sunkia liga ir sugebėjimas išlaikyti pozityvą, tiesiog sužavėjo!
Kaip ten bebūtų, labai ,,skani" knyga, kurią skaitant užsinorės kažko gardaus! Jaučiu, neparagauti skanėstų, skaitant yra neįmanoma!
Nepaminėjau, bet knygoje yra ir įdomių ir skanių receptų, kuriuos būtinai reikės gaminti!
– @knygu.laime (https://bit.ly/3yRQ5nd)
Kiekvienas savo gyvenimą galime vertinti per keletą skirtingų prizmių. Galima apie save pasakoti kaip apie sutuoktinį, vaiką, tėvą, galbūt draugą. Kelionės ir aplankytos vietos taip pat gali būti atspirties taškas pasakojant savo istoriją. Kaip ir maistas.
Juk mes valgome kasdien. Ir net po kelis kartus. Mūsų pažintis su maistu kartais prasideda dar neturint nė vieno danties ,o ir baigiasi panašiai...
Valgome kelionėse , svečiuose , vestuvėse ir laidotuvėse. Ryte ,per pietus ir vakare. O būtent apie tai ir yra Stanley Tucci knyga. Apie skonį ragaujant gyvenimą.
Ši knyga - tai odė maistui. Pagarba, meilė maistui juntama kiekviename puslapyje. Italų kilmės aktorius ( rekomenduoju pažiūrėti jo filmą "Supernova" su Colinu Firthu ) ir maisto fanatikas, knygoje aprašo savo gyvenimo įvykius susiedamas juos su maistu. ,,Skonis" pasakoja apie italų maisto kultūrą, autorius vaikystę. Jo gyvenimą Vestčesteryje, Niujorke. Darbus Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Islandijoje.
Meilę, skyrybas, gyvenimo pakilimus ir nuopolius. Ir viskas buvo lydima maisto. Tai gyvenimo kelionė per skonio receptorius...
– @martyna.mick (https://bit.ly/3lwB8ne)
Turint omenyje tai, kaip plačiai pasaulyje paplitusi „nesantaika su maistu“ , ši knyga gali tapti išsigelbėjimu, pažvelgus į maistą, visai kita perspektyva.
Nebuvau ir aš išimtis. Tikrai po šios knygos noriu daugiau pažinti kiekvieną produktą, kuris nugula ant mano lėkštės, o ir pačios lėkštės neatsisakyčiau nuo šiol daug gražesnės. Galbūt mano žodžiai iš šalies skamba kiek juokingai, bet perskaitę šią knygą, suprasite apie ką aš čia kalbu.
Nors knygą parašęs žmogus yra ne pro lygos virtuvės šefas- knygos tekstas galėtų tikrai suklaidinti skaitytoją. Retai pamatysi pas pačius geriausius šefus taip subtiliai ir taip „spalvingai“ aprašytą maistą. Tačiau abejonių nekyla – autorius jaučia tikrų tikriausią aistrą maistui. Pamatysit.
Iki šiol nebuvau skaičiusi nieko panašaus. Biografinės knygos jau visiems yra įprastos, tačiau ar esate iki šiol skaitę biografinę knygą pagal maistą? (apskritai, žodį „maistas“ galima pakeisti bet kokiu kitu daiktavardžiu)
Rekomenduoju kiekvienam, kuriam patinka suktis virtuvėje, kiekvienam, kuriam patinka valgyti ir susipažinti su įvairių tautų virtuve ir žinoma, kam Stanley Tucci yra nepaprastai įdomus ne tik žmogus, bet ir aktorius.
Neabejoju, kad ši knyga, kiekviename jos puslapyje nuskraidins jus į vis kitą virtuvę, supažindins ne tik su tikrais maisto skoniais, bet ir po šios knygos TIKRAI žiūrėsite kitaip ne tik į maistą, bet ir jo pateikimą.
Plius, knygoje pateiktas ne vienas tradicinis, išbandytas receptas, kuris tikrai turėtų nustebinti ne tik jus, bet ir jūsų skrandžius.