55

23,50€
*Kaina VAGA lojalumo programos nariams
27,65€
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Autorius James Delargy
Informacija
  • Metai 2023
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 360
  • ISBN 9786094873942

Knygos „55“ aprašymas

54 aukos. Kas taps 55-ąja?

Vilbrukas – apsnūdęs Vakarų Australijos miestelis, skendintis vario spalvos dulkėse. Pragariškos saulės įkaitintas asfaltas čia degina padus ir sunkia iš kūno paskutines jėgas, o iškart žengus už miestelio ribos prasideda bekraštės dykynės. Vilbruko policijos skyriuje šeimininkauja miestelyje gimęs ir užaugęs seržantas Čandleris Dženkinsas. Pagrindinis jo ir keturių kolegų darbas – bausti eismo taisyklių pažeidėjus, išskirti mušeikas baruose ir raminti šeimyninius barnius.

Tačiau vieną alinančiai karštą vasaros dieną viskas pasikeičia – į nuovadą įšlubčioja sužeistas vyras. Jis prisistato Geibrelu ir papasakoja, kad pakeleivingos mašinos vairuotojas vardu Hetas jį apsvaigino, nuvežė į pašiūrę ir prirakino geležinėmis grandinėmis. „Jis norėjo, kad būčiau penkiasdešimt penktas“, – su siaubu ištaria Geibrelas. 55-oji auka. Vos paskelbus pavojingo nusikaltėlio paiešką Vilbruko nuovadoje išdygsta kitas sužalotas vyras. Jis prisistato Hetu ir tvirtina pasprukęs nuo pagrobėjo vardu Geibrelas. Hetas turėjo tapti 55-uoju. Kuris iš jų – Geibrelas ar Helas – sako tiesą?

Dvi vienodos istorijos. Du įtariamieji. Vienas žudikas.

Debiutiniame Jameso Delargy romane „55“ meistriškai vaizduojamas nuošalus Vakarų Australijos miestelis ir jo gyventojai, įsitraukę į serijinio žudiko medžioklę. Dėl netikėtų siužeto vingių ir be žado paliekančios pabaigos trileris sulaukė didžiulio susidomėjimo, leidybos teisės parduotos per 20 šalių.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti