Dirva
Vytis Ramanauskas, Žygimantas Šalkauskas
Ši knyga yra apie Lietuvos pramoninį alų, restoranus, kavines, aludes nuo 1940 m. nacionalizacijos iki 1990 m. kovo 11. Knygoje trumpai supažindinama su alaus daryklų kasdienybe, dailininkų, kūrusių pramoninį dizainą, sunkumus ir pavojus, o Ernesto Parulskio tekstas padės prisiminti sovietinių restoranų subtilybes. Pateikiama gausi ..
Ar žinojote, kokį šunį turėjo dr. Jonas Basanavičius? O su kokiais šunimis fotografavosi Juozas Lukša-Daumantas, prieš išvykdamas paskutinį kartą į Tėvynę? Kaip atrodė tarnybiniai šunys, padėję saugoti tarpukario Lietuvos valstybės sieną? Koks šuo pozavo šalia rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos Židikuose? Kokie šunys drauge su savanor..