Dykumų gėlė

11,56€
*Kaina VAGA lojalumo programos nariams
13,60€
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Alma littera
Informacija
  • Metai 2023
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 296
  • ISBN 9786090153796

Knygos „Dykumų gėlė“ aprašymas

Tikrais faktais paremta, pasaulį šokiravusi knyga, atverianti skaudžią, bejėgiškumo ir neteisybės kupiną, aklai sekamų tradicijų ir galios svertų veikiamą pasaulio pusę.

Waris Dirie atvirai aprašo sukrečiančią savo gyvenimo istoriją, kuri įamžinta knygą skaidant į du gyvenimo laikotarpius. Pirmojoje knygos dalyje aprašoma autorės vaikystė Somalyje. Nors Mergaitė kilo iš gana pasiturinčios šeimos, vis tiek buvo priversta klajoti ir uždarbiauti. W. Dirie teigimu, nors sunkumų jos kasdienybėje netrūko, užuovėją ji atrado gamtoje, kurioje jausdavosi laiminga ir mokėjo džiaugsmą įžvelgti mažuose dalykuose.

Vos dvylikos mergaitė pabėgo iš suplanuotų savo vestuvių ir gimtųjų namų Somalyje. Ji įveikė dykumą ir išvyko į Londoną, kur įsidarbino tarnaite. Galiausiai vargšei merginai nusišypsojo likimas: ją pastebėjo žymus fotografas ir ji tapo pasaulinio garso manekene. Tai buvo ir nuostabus sapnas, ir didžiausias košmaras. Pasiekusi savo karjeros viršūnę, vieno interviu metugarsus supermodelis išdrįso prabilti apie sukrečiančias Afrikos bendruomenių tradicijas – mergaičių lytinių organų žalojimą, vykstantį daugelyje žemyno genčių. Šio ritualo neatlikus moterys yra laikomos netinkamos santuokai. Autorė remdamasi savo patirtimi (ji pati patyrė šį žiaurų ritualą sulaukusi vos penkerių.) pasakoja, kad tokia ceremonija suluošina merginas visam gyvenimui.

Įvertindamas Waris Dirie knygą seras Eltonas John’as dalijosi mintimis:

„Waris istorija – neįtikėtinos drąsos ir nepalaužiamo tikėjimo manifestas. Iš Somalio dykumų pakilusi į aukštosios mados pasaulį, ji atkakliai grūmėsi su visomis negandomis – ir kovą laimėjo. Tai yra gražiausias įkvėpimas visiems ir kiekvienam”.

„Dykumų gėlės“ pasirodė mažiausiai 65 skirtingi leidimai, knyga daugelyje šalių atsidūrė geriausiai parduodamų knygų sąrašuose (Vokietijoje viršūnėje ji išsilaikė 120 savaičių!), buvo parduota 11 mln. jos kopijų. W. Dirie sulaukė ne vieno apdovanojimo, o 1997–aisiais Jungtinės Tautos ją paskyrė ambasadore Afrikos moterų teisėms ginti. Dabar ji – garsi moterų teisių aktyvistė, fondo steigėja, kasdien kovojanti, kad apipjaustymo tradicijos pasaulyje būtų panaikintos.

„Manau, Dievas suteikė man balsą, kad kalbėčiau už kitas mažas mergaites“, – mintimis dalijasi autorė.

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti