Juodosios mafijos našlės

15,33€
*Kaina su nuolaidos kodu - ZAIBAS
Nuolaidos nesumuojamos
-30% su kodu: ZAIBAS
21,90€
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Šviesos takas
Informacija
  • Metai 2024
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 336
  • ISBN 9786098276060

Knygos „Juodosios mafijos našlės“ aprašymas

Nėra jokios išsamesnės specializuotos literatūros, nagrinėjančios kriminalinio pasaulio asmenų antrųjų pusių – gyvenimo moterų, žmonų, vaikų mamų, o galiausiai ir našlių istorijas. Net autoritetingiausi psichologijos ar psichiatrijos specialistai negali paaiškinti, kodėl moterys neretai renkasi kriminalinės biografijos veikėjus. Kuo jie sužavi dažniausiai itin simpatiškas ir veiklias moteris? O gal tos moterys ieško prisipumpavusių globėjų ir užtarėjų, nes nuo vaikystės turi nemažai psichologinių traumų?

Bet yra ši tikroviška 10-ies kriminalinių knygų autoriaus Dailiaus Dargio jau trečiąkart perleidžiama knyga, kuri padės surasti atsakymus į anksčiau pateiktus klausimus. Tai pirmoji ir vienintelė lietuvių autoriaus knyga, atskleidžianti tikras gangsterių moterų gyvenimo dramas, kokias, bent kažkiek panašias, iki tol esame matę tik Holivudo vaidybiniuose filmuose arba „Netflix“ serialuose.

Čia aprašytos itin šiurpios, bet labai įtraukiančios sunkų kelią nuėjusių moterų gyvenimo istorijos, sudominusios ne vieną kino verslo prodiuserį, tad artimiausiu metu viena knygos puslapiuose aprašytų istorijų turėtų virsti tarptautinio masto kino filmu.

Šiandien buvusi įtakingo, vėliau saviškių nužudyto ir nežinomoje vietoje užkasto kruvinojo XX a. dešimtojo dešimtmečio Kauno Vilijampolės banditų šulo, rimtą konkurenciją Henrikui Daktarui sudariusio Rimanto Ganusausko, arba tiesiog Mongolo, našlė Loreta prisimena, kad niekur be vyro žinios negalėjusi išvykti. „Gyvenau ypač suvaržytą gyvenimą, – sakė pašnekovė. – Tad vis dažniau pradėjau galvoti: geriau elgetiška laimė nei būti paukšteliu, uždarytu auksiniame narvelyje. Toks gyvenimas mane vedė į degradaciją. Su Rimu nuolat ginčijomės, nes norėjau savo veiklos. Paprastais malonumais neturėjau galimybės pasidžiaugti: į sporto salę jis manęs neišleisdavo, nes pavydėjo, kad kas nors iš vyrų ten mane stebės ir nužiūrinės.“

Jau daugiau nei 20 metų Italijoje gyvenanti moteris sakė, kad netgi prispirta vykti būtiniausiais reikalais į miesto centrą ji būdavo persekiojama pavydaus vyro mafiozo. „Jis buvo beprotiškai įtarus. Važiuodama savo mašina per galinio vaizdo veidrodėlį matydavau, kaip jis pats arba su vairuotoju iš toliau mane seka. Dabar suprantu, kad tai nebuvo beprotiška meilė, greičiau paranoja, kuri pasireiškė, nes tuomet jis stipriai „kaifavo“, – kalbėjo Loreta.

Naujausiame knygos leidime – labiausiai intriguojančios, tragiškos garsiausių Lietuvos nusikaltėlių, nuo jų rankų kritusių verslininkų ir jiems tarnavusių asmenų našlių istorijos.

Dailius Dargis (gim. 1978 m.) – rašytojas, žurnalistas, knygų leidėjas. Per 14 knygų rašymo, savarankiškos leidybos metų išleido net 10 populiariausiųjų topuose buvusių knygų – „Tikroji Daktarų istorija“, „Kruvinasis mafijos maršrutas“, „Vilniaus bomberio išpažintis“, „Mafijos kronikos“, „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“, „Juodosios mafijos našlės“, „Kriminalinė Agurkinių odisėja“, „Holivudo monstras iš Lietuvos“, „Kamuoliniai prie bausmės linijos“, „Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse“.

Debiutinė jo knyga iki šiol parduota daugiau nei 160 tūkst. egzempliorių tiražu. Autorius publikuoja straipsnius Delfi plius portale, vaizdo siužetus – Contribee ir YouTube platformose. Kad D. Dargio darbai sulaukia nemažo auditorijos susidomėjimo, patvirtina ir įspūdingi sekėjų skaičiai socialinėje medijoje – YouTube (beveik 42 tūkst.), Facebook puslapyje Dailius Dargis – mano knygos (beveik 25 tūkst.).

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti