Nepramintuoju taku: naujoji meilės, tradicinių vertybių ir dvasinio tobulėjimo psichologija

Greitai pasirodys
Išankstinė prekyba
Planuojame turėti 2024-09-13 Įsigyjus šią prekę užsakymas bus pradėtas vykdyti jai atkeliavus į mūsų sandėlį.
Leidykla: Leidykla VAGA
Informacija
  • Metai 2024
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 372
  • ISBN 9785415028023

Knygos „Nepramintuoju taku: naujoji meilės, tradicinių vertybių ir dvasinio tobulėjimo psichologija“ aprašymas

Garsaus amerikiečių psichiatro Morgano Scotto Pecko knyga „Nepramintuoju taku“ buvo išleista dar 1978 m., tačiau jos turinys yra nepavaldus laikui. Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje knyga parduota daugiau kaip 7 milijonų egzempliorių tiražu, išversta į daugiau kaip 23 kalbų ir iki šiol yra „The New York Times“ bestselerių sąraše.

Tai viena svarbiausių ir populiariausių saviugdos bei psichologijos knygų. Knygoje M. S. Peckas nagrinėja įvairias žmogaus gyvenimo sritis, apjungdamas psichologijos, filosofijos ir dvasinio tobulėjimo aspektus taip siekdamas padėti žmonėms suprasti save ir santykius su kitais. 

Knyga suskirstyta į keturias pagrindines dalis: 

  • pirmoje aptariama disciplinos samprata (M. S. Peckas pabrėžia, kad disciplina yra būtina sąlyga norint pagerinti psichologinę sveikatą); 
  • antroje – meilė (autorius analizuoja meilės sąvokos reikšmę; psichiatras skiria meilę nuo įsimylėjimo, teigdamas, kad tikroji meilė yra ne emocija, o sąmoningas veiksmas, reikalaujantis pastangų ir atsidavimo);
  • trečioje – dvasinis augimas (nagrinėjamas žmonių dvasinio tobulėjimo procesas, tikėjimas, ryšys su Dievu); 
  • ketvirtoje – malonės paslaptis (M. S. Peckas aptaria malonės sampratą – anot autoriaus, tai yra jėga, padedanti žmonėms įveikti sunkumus ir augti dvasiškai).

Knygoje „Nepramintuoju taku“ M. S. Peckas pripažįsta, kad gyvenimas yra sunkus, o kelionė link dvasinės ramybės – ilga. Visgi autorius skaitytojus atsargiai veda per sunkų ir dažnai skausmingą permainų procesą taip parodydamas, kad šie, nors ir gąsdinantys pokyčiai, gali kardinaliai pakeisti gyvenimą į gera. 


Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti