Dvylika talentų drakonais lakstančių

7,44€
*Kaina VAGA lojalumo programos nariams
8,75€
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Mijalba
Informacija
  • Metai 2024
  • Viršelis Minkštas
  • Puslapiai 184
  • ISBN 9786094691676

„Dvylika talentų drakonais lakstančių“ aprašymas

Dvylika talentų, drakonais lakstančių.

Ši Loretos Stonkutės knyga apie žmogiškąsias ydas remiasi astrologijos mokytojo Igorio Ivanovičiaus Vetrovo (1963–2014) paskaitomis ir asmenine patirtimi. Čia išplėtota pagrindinė I. Vetrovo mintis, kad didžiausia mūsų yda yra drakonas, saugantis didžiausią mūsų talentą. Knygoje į viena jungiama astrologijos, jogos, ajurvedos, psichotreningo, meno informacija, duodama praktinių užduočių asmenybei ugdyti.

Knyga tinka ne tik astrologams, bet ir jogos mokytojams bei atskiriems žmonėms, siekiantiems tobulėti ir dirbantiems su savo vidiniu pasauliu.

Ištrauka iš knygos:

Ši knyga apie žmogiškąsias ydas remiasi astrologijos mokytojo Igorio Ivanovičiaus Vetrovo (1963–2014) paskaitomis ir asmenine patirtimi. Čia išplėtota pagrindinė I. Vetrovo mintis, kad didžiausia mūsų yda yra drakonas, saugantis didžiausią mūsų talentą. Knygoje į viena jungiama astrologijos, jogos, ajurvedos, psichotreningo, meno informacija. Ji pritaikyta žmonėms, einantiems dvasingumo keliu, todėl grubiausios ydų apraiškos, kaip antai: žmogžudystė, pedofilija, plėšimas, sadizmas ir pan., neaprašomos.

Knyga tinka ne tik astrologams, bet ir jogos mokytojams bei  atskiriems žmonėms, dirbantiems su savo vidiniu pasauliu. Čia neaprašomas ydingas žmogus, o pateikiamas jo mąstymo modelis. Skaitydami šias mąstymo formules daug kur atpažinsite save ir suvoksite, kad yda nėra jau tokia svetima.

Dieviškosios savybės. Yra bent šešios didžiosios dvasios savybės, įmanomos esant visiškos pusiausvyros ir harmonijos būsenos, kurią mes galime pavadinti nuline. Menkiausias nukrypimas nuo absoliutaus nulio lemia ydų atsiradimą. Tai lengva įsivaizduoti kaip lazdą, pakabintą per patį vidurį. Menkiausias svorio pokytis viename lazdos gale nusvers ją į kurią nors pusę. Dieviškąja savybe yda tampa tada, kai ji hipertrofuojama arba jos savybių trūksta.

Drakonas. Ydas vadinsime drakonais, kurie saugo žmoguje paslėptą lobį – unikalų jo talentą. Tokį talentą turi kiekviena gyva būtybė, nes visi nešiojamės Dievo dalelę, tiksliau tariant, mūsų esmė ir yra ta dieviškoji dalelė, kuri savaime visada yra apsupta meilės, palaimos, tiesos, vienio, unikalumo ir absoliuto. Pasaulis toks spalvingas ir nesikartojantis kaip tik dėl to, kad kiekvienas turime ypatingą savo dažnį, kaip ir nepakartojamą akies rainelę ar pirštų atspaudus... 

Kol žmogus gyvena savo ydos fone, jo vidinis drakonas atidžiai saugo paslėptą lobį – talentą, neprileidžia prie jo sąmonės. Toks žmogus gyvena paprastai, kasdieniškai, pilkai. Bet kai tik jis pradeda įtarti, kad viskas ne visai taip, kaip pats mato, prasideda įdomumai. Praregėjimas dažniausiai įvyksta tada, kai žmogus vienaip ar kitaip stumiamas iš komforto zonos: vieni tai patiria per dvasines praktikas, kiti – per gyvenimiškus išbandymus, ligas, kančias. 

Juodasis Mėnulis. Praregėjęs žmogus ima žaisti įdomų žaidimą su vidiniu drakonu. Astrologijoje drakoną simbolizuoja Juodasis Mėnulis, arba kitaip vadinamas Lilit. Jį neutralizuoti galima tik priešingomis savybėmis. Tai reiškia, jei jūsų Lilit yra Avino ženkle, turite agresijos ydą, vadinasi, jums reikia mokytis elgtis taip, kaip elgiasi jam priešingas – Svarstyklių ženklas: būti diplomatiškam, sprendimus priimti tik pasitarus su partneriais, domėtis menu, kultūra. Ir atvirkščiai, jei jūsų Lilit Svarstyklėse, esate bailys, tada turite mokytis iš Avino kovoti, drįsti, viską spręsti savarankiškai, išsivaduoti iš bet kokių pančių, net estetikos, kultūros.

Lobis – talentas. Žmogus, kuriam pavyksta neutralizuoti savo ydą drakoną, randa savyje lobį – talentą. Ir tas talentas yra ne kas kita kaip išdresuotas drakonas, visiškai paklūstantis žmogaus valiai. Agresorius, nugalėjęs savyje agresiją, tampa šviesos kariu, sugebančiu kovoti dėl kitų, apginti silpnuosius. Bailys, nugalėjęs savo fobijas, tampa subtiliu diplomatu, menininku, kultūros veikėju. Taigi bėgti nuo savo ydos nėra prasmės, su ja būtina dirbti, leidžiant sau patirti priešingų savybių. Iki galo padirbęs su savo yda žmogus tampa labai garsus, jam sekasi, jo darbai lieka net po mirties. 

Grupavimas. Knygos skyriai sugrupuoti poromis pagal priešingas ydas. Pradžioje aprašoma viena pora: kaip tos dvi ydos gali pakenkti kūnui, kokios jogos asanos padeda žmogui palaikyti sveikatą. 

Ydos sugrupuotos pagal astrologinius ženklus, nes kiekvienas priešingas zodiako ženklas pasižymi priešingomis savybėmis.

Kova su drakonu. Darbas su yda labai ilgas (mažiausiai 9 metai) ir sunkus. Jis primena šuns dresavimą, nes iš tiesų gyvuliškąjį savo pradą mes ir dresuojame. Jei pratiname šunį neimti maisto nuo stalo, negalime daryti jokių išimčių, nes jei nors kartą leisime, šuo supras, kad ir kitą kartą galima tai daryti. Šios nuostatos turime laikytis ir dresuodami savo drakoną: privalome išlikti kieti ir neperkalbami. Nepamirškime, kad drakonas gyvena mūsų pasąmonėje, ir jis tikrai mėgins perkalbėti, įtikinti, meilikauti, sukčiauti, kad tik būtume jam atlaidesni. Ir jei nors kartą nusileisime, darbą teks pradėti iš naujo.

Valymasis nuo ydos yra skausmingas, nes jo metu sukauptas blogis grįžta. Ir grįžta ne iš šio gyvenimo, o iš visų tų, kada kaupėme savo ydą, todėl dažnai klausiame: „Už ką man, aš juk nieko blogo nepadariau?“ Jei kadaise smurtavote, smurtas grįš jums, jei vogėte – apvogs jus, jei melavote – apgaus jus, jei išdavėte – išduos jus. Todėl labai svarbu žinoti, kad valymosi kančios yra gėris, nederėtų pykti ant žmonių, kurie grąžino jums skolas. Reikia tik dėkoti, kad kitų skriaudos padeda valytis.

Skyreliuose rasite ne tik informacijos, kaip vyks valymasis, bet ir tai, į kokią ligą yda jus stumia. Sužinosite, kaip įgyti priešingų ydai savybių, kaip padėti sau dresuoti drakoną. 

Rekomendacijos, kaip dirbti su knyga. Iš pradžių patarčiau per savaitę perskaityti tik po vieną skyrelį apie konkrečią ydą. Tą savaitę stebėti save, kaip yda pasireiškia jūsų gyvenime. Jei turite bendraminčių, galite tai daryti kartu: skaityti skyrių, atlikti praktiką, skirtą konkrečiai ydai, padaryti asanas, pažiūrėti kino filmus, iliustruojančius tą ydą, pasidomėti pasaulinio garso asmenybe, nugalėjusia drakoną ir išlaisvinusia talentą (visa tai rasite knygoje). Patarčiau rašyti dienoraštį ir pasižymėti nors trumpas pastabas, nes per 12 tokių savistabos savaičių daug dalykų pasimirš. Tai bus pirminis visuotinis apsivalymas. 

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti