elakcija
Stebuklas

Stebuklas

10,85€
15,50€
Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Alma littera
Autorius R. J. Palacio
Informacija
  • Metai 2022
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 352
  • ISBN 9786090150993

Knygos „Stebuklas“ aprašymas

Vaikams nuo 10 metų. Įtraukta į 9 klasės rekomenduojamos literatūros sąrašą.

„Štai, ką manau: vienintelė priežastis, dėl kurios nesu normalus, yra tai, kad niekas manęs nelaiko normaliu. Vienintelis žmogus pasaulyje, kuris supranta, kad esu toks kaip visi, – aš pats. Aš vardu Ogastas. Nepasakosiu, kaip atrodau. Kad ir ką manytumėt, yra daug baisiau."

Dešimtmetis Ogastas Pulmanas niekuo nesiskiria nuo savo bendraamžių. Visgi jis yra kitoks negu visi. Todėl Ogastas niekada nelankė mokyklos. Bet į penktąją klasę jis turės eiti tikroje mokykloje. Ogastas žino, kad dauguma vaikų jį įskaudina netyčia. Todėl galvoja – visiems bus geriau, jei mokykloje jis laikysis atokiau nuo naujųjų bendraklasių ir pasistengs per daug nekristi į akis. Bet ar tai įmanoma, kai taip nori susirasti draugų ir esi toks drąsus, sumanus, geraširdis ir linksmas kaip Ogastas?

Šią šiltą ir sąmojingą R. J. Palacio knygą skaitytojai dažnai pavadina stebuklu. Rašytojai ir Ogastui pavyko įrodyti – kai labai nori, gali pasiekti didelių pergalių. Net jei esi vaikas su kitokiu nei visų veidu.

„Stebuklą" įkvėpė įvykis, kai R. J. Palacio sūnus pradėjo verkti, pastebėjęs mergaitę su veido deformacija. Bijodama, kad sūnus blogai sureaguos, R. J. Palacio pabandė jį pašalinti iš situacijos, kad nesutrikdytų mergaitės ir jos šeimos. Bet galiausiai pablogino situaciją. Natalie Merchant to paties pavadinimo daina privertė rašytoją suprasti, kad šis incidentas iliustruoja vertingą pamoką. R. J. Palacio įkvėpė N. Merchant dainos žodžiai ir ji pradėjo rašyti. Knygą ji pavadino pagal dainą. Jos priedainį panaudojo kaip pirmojo skyriaus prologą.

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius knygą apdovanojo kaip Reikšmingiausią ir meniškiausią 2014 metų vertimą paaugliams.

„Stebuklas“:

• ugdo empatiją ir gerumą;

• moko suprasti sergančius, turinčius negalių, kitaip atrodančius vaikus bei nevertinti žmonių pagal išvaizdą;

• skatina priimti save tokį, koks esi;

• įkvepianti, pakylėjanti istorija;

• meniškai vertinga knyga ugdo literatūrinį suvokimą ir skonį.

R. J. Palacio – amerikiečių rašytoja. Jai pasaulinę šlovę atnešė skaitytojų ir kritikų pripažintas kūrinys „Stebuklas“. Knyga pelnė ne tik daugybę apdovanojimų JAV bei kitose šalyse, bet ir 140 savaičių išsilaikė „New York Times“ bestselerių sąraše. Žurnalas „Times“ ją įtraukė į 100 geriausių visų laikų knygų paaugliams sąrašą. Pagal knygą 2017 m. pastatytas Holivudo filmas pavadinimu „Gerumo stebuklas“.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti