Marsietis

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Autorius Andy Weir
Informacija
  • Metai 2020
  • Viršelis Minkštas
  • Puslapiai 416
  • ISBN 9786094870750

Knygos „Marsietis“ aprašymas

Šią knygą rekomenduoja perskaityti netgi pats Billas Gatesas: „Tikriausiai pamenate prieš kelerius metus sukurtą filmą, kuriame Mattas Damonas, vaidinantis Marse įstrigusį botaniką, įveikia visas baimes ir pareiškia: „Aš vis tiek sugalvosiu, kaip iš šito š... išbristi". Lygiai taip pat stengiamės kovoti su naujuoju koronavirusu.“

„Marsietis" išverstas į daugiau nei 40 kalbų, parduota daugiau nei 3,2 milijono egzempliorių JAV! 

Goodreads Choice – geriausia mokslinės fantastikos knyga (2014 m.). Audie Award – geriausia mokslinės fantastikos garsaknygė (2015 m.). ALA (Amerikos bibliotekų asociacijos) Alex Award (2015 m.). Hugo apdovanojimuose – John W. Campbell Award ir geriausio naujo rašytojo vardas autoriui Andy Weir (2016 m.). Už geriausią užsienio literatūros romaną 2015 m. įteikti vieni svarbiausių mokslinės fantastikos apdovanojimų: Vokietijoje – Kurd-Laßwitz-Preis,Japonijoje – Sejun Award, Ispanijoje – Premio Ignotus for Mejor novela extranjera.

Prieš šešias dienas Markas Votnis tapo vienu pirmųjų žmonių, vaikščiojusių Marse. Dabar jis neabejoja, kad taps pirmuoju, mirusiu Raudonojoje planetoje. Netikėtai užklupusi smėlio audra priverčia misijos „Arėjas 3" narius skubiai evakuotis iš Marso. Kolegų paliktas kaip žuvęs Markas visgi išgyvena, tačiau lieka visiškai vienas toli nuo Žemės. Jis negali pranešti, kad yra gyvas. Jei ir pavyktų perduoti žinią, maisto atsargos pasibaigs anksčiau, nei atvyktų gelbėjimo komanda. Galimas daiktas, astronautas nemirs iš bado. Labiau tikėtina, kad jį pribaigs sugadinta technika, negailestinga aplinka ar paprasčiausia žmogiška klaida. Kad ir kaip būtų, Markas dar nelinkęs pasiduoti. Pasikliaudamas sumanumu, inžinieriaus įgūdžiais ir nepalenkiamu atkaklumu, niekada nenuleidžiantis rankų astronautas įveikia vis naujas iš pažiūros neįveikiamas kliūtis.

Knygos autorius visą gyvenimą domėjosi kosmosu ir yra atsidavęs moderniosios fizikos, astrodinamikos ir pilotuojamų kosminių kelionių entuziastas. „Artemidė" yra antroji A. Weiro mokslinės fantastikos knyga. 

Knygą jis pradėjo rašyti 2009 m., tyrinėdamas su ja susijusią medžiagą, kad ji būtų kuo tikroviškesnė ir pagrįsta egzistuojančiomis technologijomis. Tais metais A. Weiras kruopščiai studijavo orbitinę mechaniką, astronomiją ir žmonių skrydžių į kosmosą istoriją. Literatūros agentams atsisakius išleisti ankstesnes knygas, A. Weiras nusprendė knygą serijiniu formatu po vieną skyrių nemokamai paskelbti savo interneto svetainėje. Gerbėjų prašymu jis padarė "Amazon Kindle" versiją prieinamą už 99 centus (mažiausią leistiną kainą, kurią galėjo nustatyti). "Kindle" leidimas pakilo į "Amazon" perkamiausių mokslinės fantastikos kūrinių sąrašo viršūnę ir per tris mėnesius buvo parduota 35 000 egzempliorių - daugiau, nei anksčiau buvo atsisiųsta nemokamai. Tai pagaliau atkreipė leidėjų dėmesį: 2013 m. sausio mėn. audioknygų leidykla "Podium Publishing" pasirašė sutartį dėl audioknygos teisių. 2013 m. kovo mėn. už daugiau nei 100 000 JAV dolerių A. Weiras pardavė spausdinimo teises leidyklai "Crown".

„Marsietis" - kaip ir istorija „Kalnas tarp mūsų" buvo adaptuota į visą pasaulį sužavėjusią ekranizaciją. 

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti