Stebuklai

Stebuklai

Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Autorius Angie Kim
Informacija
  • Metai 2021
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 448
  • ISBN 9786094871474

Knygos „Stebuklai“ aprašymas

 „Stebuklų“ autorė Angie Kim apdovanota Edgaro Allano Poe prizu už geriausią debiutinį romaną, knyga tapo The Washington Post bestseleriu, Metų knyga ją paskelbė Time, The Washington Post, CrimeReads, Amazon ir kt.

Knyga išversta į 19 kalbų.

Vyras paprašė, kad pameluočiau. Nesmarkiai. Pats turbūt net nelaikė to melu, iš pradžių negalvojau, kad meluoju, ir aš. Juk tai, ko jis paprašė, buvo visiška smulkmena.

Jong Ju meluoja duodama parodymus teisme, nagrinėjančiame Stebuklų batiskafo, hiperbarinės deguonies kameros, sprogimo bylą. Meluoja jos vyras Pakas, batiskafo operatorius, meluoja ir jų paauglė dukra Merė. Meluoja liudininkai, nukentėjusieji ir kaltinamoji.

Nuolatinio rūpesčio išvargintos neįgalių vaikų mamos ir žmonos spaudimą gydytis nevaisingumą patiriantis daktaras keletą kartų per savaitę susitikdavo mažame Stebuklų miestelyje Virdžinijoje. Padidinto slėgio deguonies seansai turėjo palengvinti pacientų būklę ir padėti korėjiečių Ju šeimai uždirbti pakankamai pinigų dukters mokslams. Tačiau kažkieno įžiebta ugnis susprogdino viltis ir pražudė du žmones. Tik ar tikrai tai buvo kaltinamųjų suole sėdinti moteris?

Teisme apklausiant vieną veikėją po kito aiškėja – visi jie turi paslapčių. Bjauriausi prietarai ir geriausi ketinimai, santuokos spąstai, įtampos kupina konkurencija ir iššūkiai, tenkantys tėvams, turintiems specialiųjų poreikių vaikų, bendruomenių galios ir pavojai – po detektyviniu siužetu slypi ne viena žmogiška drama.

Angie Kim dar vaikystėje persikraustė iš Seulo Pietų Korėjoje į Baltimorės priemiesčius. Mokėsi Stenfordo Universitete ir Harvardo teisės koledže, ten redagavo Harvard Law Review, vėliau dirbo advokate firmoje „Williams & Connolly“. Jos straipsniai ir apysakos yra laimėję „Glamour“ esė konkursą ir „Wabash“ grožinės literatūros premiją, buvo išspausdinti gausybėje leidinių, įskaitant Vogue, The New York Times, Salon, Slate, The Southern Review, Sycamore Review, The Asian American Literary Review ir PANK. Ji gyvena šiaurinėje Virdžinijos dalyje su vyru ir trimis sūnumis.

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti