Ištikimybė

20,32€
25,40€
Kainos el. parduotuvėje vaga.lt ir fiziniuose knygynuose VAGA gali skirtis
Atsiėmimas knygynuose VAGA Tikrinti likutį fizinėse parduotuvėse
Leidykla: Sofoklis
Informacija
  • Metai 2023
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 416
  • ISBN 9786094445385

Knygos „Ištikimybė“ aprašymas

Bestselerių autorė Lisa Scottoline pristato romaną „Ištikimybė“ – Sicilijos mafijos priešaušryje besirutuliojantį jausmingą, įvykių kupiną epą apie meilę ir teisingumą. 

Ištikimybė gali išgelbėti – arba pražudyti. 

Frankas Fjorvantis – išvaizdus citrinų augintojas, daugelį metų plušantis barono Cito ūkyje. Frankas svajoja apie savo citrinmedžių sodą, tačiau griežta Sicilijos klasių sistema gniuždo jo siekius. Užsispyręs susikurti gerą ateitį Frankas ryšis viskam, kad įrodytų šeimininkui savo ištikimybę. Tačiau barono Cito paprašytas pagrobti mažą berniuką, vyras priima sprendimą, amžiams pakeisiantį jo gyvenimą – ir visos Sicilijos istoriją. 

Gaetanas Katalanas – jaunas teisininkas idealistas, atsidavęs teisingumui visa širdimi. Jis priklauso Beati Paoli, iš tiesų egzistavusiai slaptai aristokratų draugijai, tiriančiai nusikaltimus Palerme, mieste, kuriame klesti korupcija. Gaetanas pasiryžta surasti berniuką ir nubausti pagrobėją, tačiau ši misija nuveda jį į vietas, kur kas šiurpesnes, nei jis galėjo įsivaizduoti. 

Pagrobtasis Dantė užauga nežinodamas nei savo pavardės, nei istorijos, abejodamas savo sveiku protu. Vieną dieną jis susipažįsta su Liučija, mergina, slegiama tragiškos praeities šešėlio. Jie įsimyli ir leidžiasi į Dantės tapatybės paieškas. 

Mafaldą Pankari nelaimė užklumpa nė nespėjusią pasidžiaugti naujagime Liučija. 

Alfredas D’Antonijus, atsiskyrėlis ožkaganys, gyvena apimtas nuolatinės baimės, nes yra paskutinis Sicilijos žydas. 

Susipynę skirtingų veikėjų likimai paverčia „Ištikimybę“ nepaprastu pasakojimu apie gėrio ir blogio kovą, kupinu kvapą gniaužiančių siužeto posūkių, atvedančių prie įspūdingos pabaigos. 

„Ištikimybė“ nukels skaitytojus į stulbinamo laukinio grožio Sicilijos salą, Viduržemio jūros brangakmenį, kur veši citrinmedžių giraitės, patiekalai tirpsta burnoje, o viską apraizgiusi gili korupcija. Pasitelkusi kelių dešimtmečių rašymo patirtį, Lisa Scottoline sukūrė romaną, kurio nė vienam nesinorės padėti į šalį. 


Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti