Slapti mano tėčio receptai

Slapti mano tėčio receptai

Internetu:
11,18€
Knygyne:
13,15€

Apie

Knyga pagardinta receptais. „Man tu – ugnies valdovas, stebukladarys, iškildinantis brijošės tešlą; seifų užraktų virtuozas, kai atidarinėji austres; dovanų karalius, kai plaki grietinėlę ir tirpdai juodą...
Leidykla: Alma littera
Autorius Jacky Durand

Informacija

  • Metai 2020
  • Viršelis Kietas
  • Puslapiai 192
  • Leidykla Alma littera
  • ISBN 978609013989

Knygos „Slapti mano tėčio receptai“ aprašymas

Slapti mano tėčio receptai

Knyga pagardinta receptais.

„Man tu – ugnies valdovas, stebukladarys, iškildinantis brijošės tešlą; seifų užraktų virtuozas, kai atidarinėji austres; dovanų karalius, kai plaki grietinėlę ir tirpdai juodąjį šokoladą.“

Ponas Anri yra puikus virtuvės šefas, gebantis pagaminti skaniausius kulinarinius šedevrus. Jis nuo ryto iki vėlaus vakaro sukasi virtuvėje ir lepina restorano lankytojus gardžiais patiekalais. Tačiau nė už ką nesutinka, kad čia pat restorane augantis sūnus Žiuljenas sektų jo pėdomis. Tėvas nenori, kad ir sūnus gyventų tokį gyvenimą, kai reikia be atokvėpio dirbti virtuvėje ir vien gaminti maistą.

Kai tėvas panyra į komą, Žiuljeną apsėda mintis surasti slaptus jo receptų užrašus. Jų beieškodamas  užtinka šeimos paslaptį ir supranta, kodėl tėvas net nebandė sulaikyti išeinančios žmonos...

„Slapti mano tėčio receptai“ – romanas apie meilę virėjo amatui, vaikystę be motinos, tėvo ir sūnaus ryšį, šeimos tradicijos perdavimą iš kartos į kartą, apie mokėjimą dalintis. 
Tai nuostabus portretas virtuvės šefo, kuriam gaminti maistą yra ne tik darbas, bet ir kasdienis malonumas, menas įveikti sunkumus. Tai šeimos paveldo ir paslapčių istorija, o poetiškas, kvapų ir tikrų jausmų prisodrintas pasakojimas – tarsi gardus patiekalas skaitytojui.

Jacky Durand yra žurnalistas, kiekvieną savaitę laikraštyje „Libération“ pristatantis savo skiltį kulinarijos tema. „Slapti mano tėčio receptai“ – pirmasis autoriaus romanas.

„Gaminti – tai būti dosniam.“

Jacky Durand yra žurnalistas, kiekvieną savaitę laikraštyje „Libération“ pristatantis savo skiltį kulinarijos tema. „Slapti mano tėčio receptai“ – pirmasis autoriaus romanas.

Rašyti komentarą

    Prastai   Gerai